Fraude of een slimme verkooptruc

Fraude of een slimme verkooptruc

Afgelopen week werd ik gebeld door Trademark Office, een bedrijf wat volgens eigen zeggen "internationale bescherming biedt voor uw intellectuele eigendom".
 
Er scheen een anonieme partij de domeinnaam ittuning.eu te willen registreren en aangezien ik de domeinnaam ittuning.nl als eerste had geregistreerd had ik het eerste recht om het .eu domein te registreren.
 
Als ik er mee akkoord zou gaan dan kon ik voor € 29,95 de aanvraag van de derde partij blokkeren en was de .eu domeinnaam voor mij.
De domeinnaam zou de komende 24 uur in quarantaine (gereserveerd) staan en daarna worden toegekende aan de derde partij. Dus.... ik had 24 uur de tijd om te besluiten.
   
In eerste instantie schrik je dan even. Ik ben gelijk gaan kijken of de .eu domeinnaam in quarantaine stond. Tot mijn verbazing was dit niet zo en ik heb deze dan ook maar gelijk geregistreerd via mijn reguliere partner.
De volgende dag heb ik nog even contact gezocht met Trademark Office om te checken of de domeinnaam nog steeds in quarantaine stond.

Er bleek een misverstand te zijn en het ging om het domein IT-Tuning.eu. Ook deze heb ik maar per ommegaande geregistreerd en aangegeven dat ik er nog even over moest nadenken.

Bij het derde contactmoment kreeg ik te horen dat de anonieme derde partij zich terug getrokken had.
 
Is dit nu een slimme verkooptruc of is het gewoon fraude?
 
Wordt u door trademark Office gebeld over een domeinnaam, houdt er dan rekening mee dat u de domeinnaam bij IT-Tuning Automatisering een stuk goedkoper kunt registreren.
 
Wilt u hier meer over weten? Lees dan het stuk van Mr. J. Thiele.
Klik hier om het stuk te lezen.

Jan-Willem Leurs
Reacties:

Het is helaas niet meer mogelijk een reactie te plaatsen bij dit artikel.
Er zijn geen reacties

Vanaf nu kunt u uw .nl en .eu domeinen registreren voor € 5,- per jaar.
Het eerste jaar bij nieuwe domeinnamen en domein-namen die naar ons verhuizen.
​U kunt dit doen door gebruik te maken van ons domeinregistratie systeem.

U kunt natuurlijk ook geheel vrijblijvend contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken.