IT Tuning Blog

Email Phishing - wat is dat nu.

13-02-2021

Hoe herken je een phishing email.

Vandaag ontving ik ogenschijnlijk een email van Vattenfall waar ik toch eens een paar keer goed naar moest kijken.
Deze email is dusdanig "goed" in elkaar gezet dat ik er niet gek van sta te kijken als je hier intrapt.

In de eerste plaats ben ik gaan kijken naar het mailadres waarnaar deze mail is verzonden. Dit bleek niet hetzelfde mailadres te zijn al geregistreerd is bij de leverancier, maar dat is niet het enige.

Afpersingsmail dat je bent 'gehackt' massaal verspreid in Nederland

14-12-2018

Bron: bricht.nl

Criminelen hebben de afgelopen dagen veel afpersingsmails gestuurd. In de mail staat dat je bent gehackt door een zekere 'bank98' en losgeld moet betalen. De e-mail is nep en kun je weggooien.

RTL Nieuws ontving veel meldingen van ongeruste kijkers en lezers over de afpersingsmail. De criminelen vragen 359 euro losgeld en dreigen binnen 48 uur je al je privégegevens te publiceren, waaronder je browsegeschiedenis.

Fraude of een slimme verkooptruc

02-06-2018

Afgelopen week werd ik gebeld door Trademark Office, een bedrijf wat volgens eigen zeggen "internationale bescherming biedt voor uw intellectuele eigendom".  

Er scheen een anonieme partij de domeinnaam ittuning.eu te willen registreren en aangezien ik de domeinnaam ittuning.nl als eerste had geregistreerd had ik het eerste recht om het .eu domein te registreren. Als ik er mee akkoord zou gaan dan kon ik voor € 29,95 de aanvraag van de derde partij blokkeren en was de .eu domeinnaam voor mij.

De domeinnaam zou de komende 24 uur in quarantaine (gereserveerd) staan en daarna worden toegekende aan de derde partij. Dus.... ik had 24 uur de tijd om te besluiten.Vanaf nu kunt u uw .nl en .eu domeinen registreren voor € 5,- per jaar.
Het eerste jaar bij nieuwe domeinnamen en domein-namen die naar ons verhuizen.
​U kunt dit doen door gebruik te maken van ons domeinregistratie systeem.

U kunt natuurlijk ook geheel vrijblijvend contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken.